Упражнения по български език за 1 клас за принтиране. Занимателни упражнения и задачи по български език и четене 3. клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране Rating: 7,6/10 1134 reviews

Занимателни упражнения и задачи по български език и четене 3. клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Във втория и третия помагалото ще отговаря на изискванията на новата програма. Страницата е опростена, навигира се лесно. Към диктовките, предназначени за следбуквения период, са подадени и материали за граматични упражнения с букви със сходна графика. Малките могат да се занимават с игри за броене, смятане, познаване на буквите и правопис. За децата, които скучаят по време на ваканцията има занимателни задачи. С препращането към Читанката работата на учителя в часовете по задължителноизбираема подготовка е максимално улеснена.

Next

Български език и литература

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Целесъобразно е при тези текстове да се осъществяват коментирани диктовки — думата с особен правопис да се обсъди и после да се запише. Работата с помагалото ще помогне на учениците не само да овладеят материала по четирите предмета, но и да се справят отлично на изпитите през следващата учебна година. Което разбира се обърка много моите деца,защото аз ги бях учила и ги карах да пишат чертички и бастунчета и да изписват буквите по точки. Помагалото е предназначено за допълнителна работа в уроците по български език и четене, както и за различни извънкласни занимания. Годишни тематични разпределения по новите учебни програми с действащите учебници за 1. Те ще се проведат в Сочи, Русия.

Next

Тренировъчни упражнения и диктовки по български език за 1 клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

А аз търся такива, но на български, ако някой може да ми каже от къде да си купя ще съм благодарна! Благодаря, че посетихте моя блог! Страничката е малко тромава и не винаги звуците функционират поне при мен , но може да се използва като разнообразие на други подобни сайтове. Природните забележителности на родния край — Белоградчишките скали, пещерата Магура ще бъдат включени в забавна игра за нареждане на пъзел и откриване на дума по картинен ребус. Уроците са на тема основни граматични правила и пунктуация: Препинателни знаци, главни и малки букви, синоними, омоними, антоними, пароними, членуване, степенуване, сродни и сложни думи, корен на думата, представки и наставки. Все пак я включвам тук, тъй като се съдържат 13 урока по български език обобщени под името: Основни понятия 1 — 4 клас. В избора на автор, може да се ориентирате и по периода, и епохата, в която са творили. Автори: Ангелина Манова, Рени Рангелова Разработените в учебното помагало теми обогатяват учебното съдържание, с което съдействат за задълбочаване на знанията и за развиване на логическото мислене на учениците. Добре е да са творчески, забавни, а още по-добре да са изследователски.

Next

БРАВО! 1. клас (Г) Диктовки

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Изобразителна задача — Изобразителна задача — Задача за допълнителна работа — задача за допълнителна работа — черга и лазарка — Благодаря, че посетихте моя блог! То е разработено съобразно с програмното съдържание за 3. В него е спазен принципът за постепенно усложняване на упражненията и периодична повторяемост на знанията. Но не във вида, който децата имат всеки ден. В резултат на това родителите са по-спокойни, защото знаят, че децата им умеят да се пазят и заедно с тях могат гордо да кажат: Кой по-добре от първолаците познава буквите и знаците? Има интересни заглавия като: Празничен календар на българчето, Разкази и приказки от руски писатели класици, Корабът с алените платна и др. Съдържа разнообразен материал за диктовки — думи, изречения и текстове.

Next

Български език и литература

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Част 4 Г съдържа над 1950 думи, 250 изречения и 39 мотивационно изведени текста за диктовки, дозирани равномерно за подаване. Явно трябва стрелките да се наместят с точност до милиметъра, за да ви се усмихне часовникът. Учебното помагало е съобразенo с новата учебна програма по български език за 1. Работата по проекта има интердисциплинарен характер. Говорихме, гледахме и шарихме народните носии. Виртуална библиотека за българска художествена литература. Упражненията са насочени към развиване на фината моторика и овладяване на правилното изписване на буквите чрез: писане на елементи по образец; следване посоката на стрелките; изписване по контур; свързване на букви в думи; свързване на думи в изречение.

Next

Работни листове за първи клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Помагалото стимулира интереса на първокласника към четенето и писането. В момента сме на етап смесено писане ,но с възрастта всичко ще си дойде на място Проблема е пустата липса на времеНе мъчи детето. Търсете също в търговската мрежа и в електронната ни книжарница на адрес. Предметът вече се нарича околен свят, а не роден край, както бе по старата програма. Задачите и упражненията ще съдействат за диференциране на дейностите, за затвърдяване и разширяване на знанията.

Next

1 клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Игрите са демо версии и не всичките им опции и нива са активни и функционират. А също и на най-добрите разказвачи на приказки като: Х. Зададени са първа и последна буква, децата просто трябва да упражняват правопис. Включените задачи отразяват основните акценти в учебното съдържание и може успешно да се използват като допълнителен учебен материал в уроците по математика за 1. Можете да намерите около 200 творби подходящи за деца, разпределени в няколко подкатегории в списъка с книги: — предлага чудесни заглавия: 101 далматинци, Алиса в огледалния свят, Емил от Льонеберия, Вълшебникът от Оз, Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада, Клетниците, Книга за джунглата, Крокодилът Гена и неговите приятели. Развиват се уменията по изобразително изкуство — изработването на рисунките развива възможностите на учениците да изразяват спортни истории чрез картини.

Next

Работни листове за първи клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

В помагалото с ръкописен шрифт са поместени текстове за развитие на устната и писмената реч на учениците. Може да търсите по име на автор, по име на произведението или по описание ключови думи. В сборника са предложени различни по цел на изказване изречения, за да може първокласниците да развият усет да ги разпознават и правилно да поставят препинателните знаци в края им. Сборникът е разработен за първи клас в пет части. От различни краища на света: български народни, английски народни, африкански, източни, кашмирски, японски, персийски, на славянските народи и др. Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Next

1 клас

Упражнения по български език за 1 клас за принтиране

Щом мине урока ще споделя резултата. Но трябва да сте наясно, че настройката на стрелките с мишката е доста трудна, особено когато е зададен кръгъл час. Текстовете за диктовка са наситени с изучаваната буква, като към повечето теми са предложени по няколко текста. Преди година при едно пътуване се отзовах в Чипровци. Помагалото е ценен помощник както за учителите, които преподават в 1.

Next